torsdag 1 december 2011

Förhoppningsvis en hel häst igen

Idag kom Lotta ut och kikade på Capos fötter. Han har ju varit halt/oren i säkert en månads tid, tjock i bakbenen och ömma framfötter. För en vecka sen blev han mycket sämre och började verkligen halta, innan dess var han bara kort i steget och lite "knackig". Lotta kom som sagt idag i alla fall och tog av framskorna. Jag och mamma har diskuterat om det kan vara geggan i hagen som är anledningen, eftersom han har lädersulor så kanske något har fastnat under?

Under den vänstra sulan låg det som en klump med lera, grus, sand osv som legat och skavt mot hans egna sula. Den var ganska illa däran, röd och han ömmade rejält för bara ett tryck med tummen. Högerfoten var inte lika illa och det är ju vänster som han varit mest halt på. Stackarn som redan har riktigt ömma fötter, förstå hur ont han måste ha haft! Tänk dig själv att gå runt i ett par gympaskor som det sipprar in lera i, varje dag i en månads tid.. Fysatan.

Vi hoppas att en stor förbättring kommer ske ganska snabbt nu. Lotta skodde honom med en sula i gel som hon fyllde i manuellt med en spruta som sedan fick torka. Hela hoven är nu fylld med blå gel vilket ska vara jätteskönt att gå på. Det var nog ingen billig lösning men den enda som funkar. Nu hoppas jag att han vågar gå bara så att hans stelhet släpper. Kanske kan vi till och med vara med på hoppningen nästa vecka.

Inga kommentarer: